Elevii și profesorii se plâng că merele nu au 200 de grame și că sunt pătate și sfrijite. Multe fructe au ajuns pe post de mingiuțe de fotbal pe culoarele școlilor. CJ Bacău spune că nu are nicio sesizare în privința calității fructelor.
Mădălina ROTARU, Ștefan POPA
Merele care ajung la elevii din județ sunt mici și pătate. Mai ales în ultima perioadă, atât copiii cât și cadrele didactice, fie din mediul rural, fie urban, se plâng că acestea nu respectă gramajul minim de 200 de grame. De achiziția fructelor se ocupă Consiliul Județean (CJ) Bacău, la fel ca și pentru programul “Laptele și cornul”. “Noi nu am primit sesizări în ultima vreme legate de calitatea fructelor” – a declarat Dana Pricopie, purtător de cuvânt la CJ Bacău. Ultima sesizare care a ajuns la instituție a fost în urmă cu mai bine de o lună și viza stocul de mere livrat la Onești, iar reprezentanții CJ spun că problema a fost rezolvată atunci.
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Bacău nu-și asumă responsabilitatea în ceea ce privește calitatea merelor. Potrivit reprezentanților instituției, nu s-au primit reclamații legate nici de aspectul fructelor, nici de calitatea lor. Mai mult, instituția se detașează total de programul în sine, neavând în cadrul acestuia decât atribuția de a furniza responsabililor, respectiv Consiliul Județean Bacău, numărul de beneficiari. “Programul se adresează elevilor de primară și gimnaziu, dar noi, ca instituție, tot ce facem în cadrul programului este să furnizăm Consiliului Județean numărul elevilor înscriși în clasele I – VIII” – ne-a declarat inspector școlar de specialitate Claudia Merticaru, purtător de cuvânt ISJ Bacău.
“În ultima vreme, merele sunt cam mici și cam pătate…”
Părerile elevilor și ale cadrelor didactice sunt împărțite, cu accent pe faptul că, în ultima perioadă cu precădere, fructele primite nu au fost de calitate. Ca și