Operatorii de salubritate din judetul Botosani vor o asociere cu EcoSal in baza careia sa se ocupe in continuare de colectarea si transportul gunoiului. La ora actuala, la nivelul judetului sunt cinci operatori de salubritate.
Reprezentantii firmelor de salubritate asteapta sa vada ce masuri vor lua Consiliul Judetean si EcoSal, si sustin ca vor sa isi continue activitatea in aceleasi zona ca pana acum. Spre exemplu, conducerea Urban Serv este interesata doar de zona patru a judetului care inseamna municipiul Botosani.
„Daca se vor organiza licitatii pentru colectare si transport a deseurilor, in mod cert ne vom inscrie la acele licitatii. Ne vom inscrie pentru zona patru care cuprinde municipiul Botosani. Daca se va merge pe un operator regional, vom fi unul din partenerii care vom participa la o astfel de actiune. Indiferent de modalitatea in care se va pune in aplicare delegarea serviciului de colectare si transport la nivel judetean, noi vom participa”, a declarat Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.
De asemenea, administratorul firmei Pavra, cea care colecteaza deseurile din 28 de comune ale judetului sustine ca cea mai buna varianta este o asociere a operatorilor cu EcoSal.
„La ora actuala am contracte cu 28 de primarii din judetul Botosani. Practic, colectez gunoiul din 33 la suta din localitatile judetului. Am obtinut licenta de gradul doi, la fel cum are si Urban Serv. Problema este ca la ora actuala nu este ceva clar in ceea ce priveste salubritatea. Am doua variante. Fie ma asociez cu EcoSal si imi fac in continuare treaba, fie ma prezint la licitatie pentru una dintre cele patru zone ale judetului. Cea mai buna varianta ar fi o asociere cu EcoSal dar in momentul de fata nu se stie ce va fi”, a spus Petru Filip.
Taxa de salubritate va creste
Odata cu deschiderea noii gropi de gunoi de la Stauceni, tax