Lovitură de teatru în cazul privatizării CFR Marfă. În ziua în care cei doi competitori rămaşi în cursă trebuiau să depună ofertele finale, compania clujeană Transferoviar Grup în asociere cu Donau Finanz, au decis să stopeze demersurile şi să conteste procedura de privatizare. Astfel că Grupul Feroviar Român, condus de Gruia Stoica, a rămas singurul investitor interesat de companie.
Reprezentanţii Transferoviar dau vina pe termenele scurte impuse de Guvern, care nu le-au permis să facă o evaluare corectă a CFR Marfă.
"Avand in vedere faptul ca tot procesul acesta de privatizare s-a derulat si s-a dorit a fi finalizat in termen extrem de scurt, cu toate ca am avut in jurul nostru companii din big 4 si consultanti juridici cu nume sonor, am alocat si echipa de profesionisti, nu am reusit sa facem evaluarea in mod corespunzator timpul a fost extrem de scurt, datele puse la dispozitia noastra au putut fi analizate doar partial. Pe parcursul procedurii in doua cazuri am cerut amanarea procedurii. Raspunsurile au fost invariabile in sensul ca FMI si CE impun acest termen fatidic de 20 iunie", a precizat Kinga Mădărăşan, administrator al companiei.
Singurul competitor rămas în cursă spune însă că a avut timp suficient pentru a-şi pregăti oferta.
"Fiecare are dreptul sa faca ce doreste. Daca cei de la Donau Finanz si Transferoviar s-au gandit sa conteste, n-am nimic impotriva. Dar nu stiu ce doresc sa conteste. Noi am avut pe Ernst&Young, ne-am luat profesionisti langa noi, am reusit sa ne incadram in timpul prezentat in anuntul de privatizare si pe care ni le-am asumat cu totii", a menţionat Gruia Stoica.
Realizatorul Jocuri de Putere, Rareş Bogdan, susţine că rămân întrebări legate de această privatizare, mai ales în privinţa momentului ales de Guvern pentru ştergerea datoriilor companiei.
"Este dureros pentru Romania, arata neseriozita