Politicienii locali s-au acuzat ieri reciproc în privinţa deciziilor FrieslandCampina de a-şi reduce activitatea. Conducerea companiei susţine că n-a luat nicio decizie.
Reprezentanţii partidelor politice se acuză în privinţa strategiei investiţionale a Clujului şi a plecării din zonă a unor investitori. Şefii FrieslandCampina România (FCR) afirmă că grupul olandez nu a decis relocarea fabricii de la Cluj, dar că analizează unde şi cum este cel mai eficient să producă mărcile companiei.
Prefectul Gheorghe Vuşcan a recunoscut că informaţiile despre relocarea fabricilor FCR la Mureş există de acum două săptămâni. „Noi sperăm să nu se întâmple nimic rău cu Napolact, să rămână un brand al Clujului, să fie susţinut de această companie, Friesland, care a făcut investiţii şi această companie trebuie să respecte, în primul rând, consumatorii, pe clujeni. Acest brand l-au făcut clujenii, iar ei au profitat o perioadă foarte mare de ei şi profită în continuare de acest brand numit Napolact şi de produsele pe care clujenii le consumă cu plăcere. Ar fi nepotrivit ca produse Napolact să se facă în altă parte decât la Cluj-Napoca", a explicat Vuşcan.
Reprezentanţii Friesland au fost convocaţi pe 27 iunie la prefectură, iar oficialităţile clujene speră ca Napolact să nu plece, ci chiar să redeschidă fabrica de la Ţaga.„Am acceptat să discutăm foarte deschis şi transparent să ne spună ce au de gând să facă. Sperăm că vor veni cu o singură variantă. Ei vor veni şi-şi vor desfăşura activitatea în Baciu, ba mai mult, deschid şi capacitatea de producţie de la Ţaga, unde sunt produse lactatele Năsal", a arătat Vuşcan. Acesta susţine că mâna de lucru calificată şi materia primă sunt principalele atuuri al Clujului.
Primarul Emil Boc spune că are informaţii despre închiderea Napolact şi a solicitat verificarea documentelor de privatizare, dar şi a unităţii de prod