Un spectacol de teatru din cadrul FIE poate fi vizionat cu un preţ minim de 60 de lei şi unul maxim de 100 de lei. Organizatorul Florin Mindirigiu spune că biletele ar fi fost mai ieftine dacă se juca la Teatrul Naţional. Dar la concertul din această seară al Patriciei Kaas mai sunt locuri libere.
În toiul Festivalului Internaţional al Educaţiei, tot mai multe voci din oraş au început să acuze preţul exagerat de mare al biletelor de la spectacolele importante: de la 60 la 100 de lei.
Organizatorul evenimentului, Florin Mindirigiu, expică de ce sunt biletele atât de scumpe: „Spre exemplu, pentru Călătoriile lui Gulliver, preţul real, incluzând transportul, cazarea pe trei zile şi masa celor 70 de artişti aducea un preţ real de 400 de lei pe fiecare loc, calculând la sala de la Casa Studenilor, de 400 de locuri. Preţul ar fi fost mai mic dacă se juca la Teatrul Naţional şi se împărţea la 600 de locuri. Diferenţa de la 400 de lei la cel mai ieftin bilet de 60 de lei o reprezintă banii sponsorilor şi ai Primăriei”.
Mindirigiu a spus că va prezenta toate cheltuielile la sfârşitul festivalului. La Festivalul de Teatru de la Sibiu, unde bugetul este de 7 milioane de euro, se joacă 46 de spectacole de teatru, multe ale unor trupe internaţionale, 12 spectacole de dans, 19 concerte şi 3 spectacole de circ, iar preţurile biletelor sunt între 10 şi 40 de lei. Comparativ, costurile suportate de ieşenii care doresc să meargă la teatru la FIE sunt mult mai mari.
„Nu cred că este chiar atât de mult în condiţiile în care ieşenii au mers la Horia Brenciu, cu 120 de lei biletul, şi au umplut sala. Este doar o problemă de gusturi şi de opţiuni”, a mai spus Mindirigiu, care a adăugat că, pentru studenţii de la Arte, dintre care mulţi au acuzat preţul minim uriaş al biletelor, au existat invitaţii. „La noi nu au ajuns asemenea invitaţii. Cre