Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice ar trebui finalizat în luna august, însă lucrările sunt definitivate la această oră numai în proporţie de 60%. Viceprimarul Adrian Atomei, care a fost desemnat de către primarul George Scripcaru să coordoneze proiectul, a precizat că firma constructoare s-ar putea încadra în termen pentru a finaliza investiţia, respectiv mijlocul lunii august, însă totul depinde de finanţarea de la Ministerul Mediului, care suportă 75% din costurile totale ale proiectului.
Soluţie de avarie pentru finanţare
Valoarea lucrărilor este de 32.037.618,82 lei cu TVA, iar, din aceşti bani, 9,8 milioane de lei sunt de la bugetul local al Braşovului. Până acum, din suma totală, constructorul a primit 13,16 milioane de lei, din care 9,29 de milioane de la Ministerul Mediului şi 3,86 de la Primăria Braşov. Atomei a precizat că, în prezent, faţă de lucrările efectuate, mai este un rest de plată de 1,7 milioane de lei. „Până în luna august, ministerul ar trebui să dea şi restul de bani, aproximativ 11 milioane de lei. O soluţie de rezervă în ceea ce priveşte finanţarea este că am prevăzut mai mult de la bugetul local pentru lucrările de la Zoo şi eventual o să acoperim o parte din ceea ce ar trebui să dea ministerul până când vin banii de acolo”, a explicat viceprimarul.
Ce ar mai fi de construit
Lucrările pentru modernizarea Grădinii Zoologice au început încă din 2010 şi după ce vor fi finalizate, Braşovul va avea cea mai bună modernă grădină zoologică din ţară. Până acum, s-a realizat bucătăria furajeră, unde va fi preparată hrana pentru animale, şi „Casa cu Ocol”. Aceasta va fi una din marile atracţii ale grădinii, fiind construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr – Bran, asemănătoare cu o gospodărie ţărănească. Acolo vor fi adăpostite animale şi păsări domestice. Acest punct de atracţie al Grădinii Zoologice