Sangria este băutura perfectă pentru vacanţă şi cum sezonul abia a început, este util (şi plăcut) să aflăm cum să facem această băutură într-un mod în care să simţim pe de-a-ntregul atmosfera verii şi a vacanţelor pe malul mării.
Sangria este o băutură sofisticată, de provenienţă spaniolă, care, preparată perfect, nu dă durerile de cap asociate cu amestecul de băuturi alcoolice. Evident, cel mai important aspect este alegerea vinului perfect pentru sangria, notează „The Guardian“.
Vinul
Nu se foloseşte orice vin, însă nici cel mai scump vin nu va face din sangria ceva nemaivăzut, deoarece, cu restul ingredientelor adăugate, o sticlă de vin foarte scump nu va face nicio diferenţă. Aşadar, singura condiţie a vinului este să nu fie din special pentru gătit. Se mai adaugă şi puţin vin rosé, de preferinţă spaniol, pentru a păstra, pe cât se poate, spiritul sangriei.
Alcoolul tare
Există o gamă largă de băuturi ce pot fi folosite pentru a aroma sangria, însă coniacul este cel mai folosit. Unii folosesc vodca, iar alţii mai adaugă şi curaçao. De fapt, alcoolul făcut din portocale pare să fie foarte popular, mai ales că în sangria se adaugă, de cele mai multe ori, bucăţi de portocală.
Sucuri, fructe, condimente şi îndulcitori
Bineînţeles, sucul de portocale este o alegere normală, însă cel mai bun gust îl dau fructele proaspete. În cazul în care nu vrem să cădem sub masă după primul pahar, este nevoie şi de ceva care să dilueze acest coctail. Puţină apă minerală sau limonadă fac o treabă foarte bună în ameliorarea tăriei sangriei.
Datorită vinului şi portocalelor sau a sucurilor, nu este neapărat nevoie de zahăr, mai ales că, dacă timpul permite, sangria trebuie să stea o oră sau mai mult să se „aşeze“, să se amestece ingredientele înaintea adăugării fructelor sau a sucul