Guvernul a aprobat in sedinta de Guvern de miercuri privatizarea companiei de stat Nuclearelectrica.
"Energia nucleara nu e foarte simpatizata de catre investitori, insa noi speram sa obtinem un pret cat mai mare", a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, intr-o conferinta de presa.
El a apreciat ca statul ar putea obtine din listarea pe bursa suma maxima de 300-350 milioane de lei.
Romania si-a asumat in fata FMI privatizarea societatii prin vanzarea a 10% din capitalul social.
Abia la sfarsitul anului trecut Ministerul Economiei a reusit sa selecteze intermediarul listarii Nuclearelectrica, dupa ce, in vara, oficialii au modificat caietul de sarcini pentru organizarera licitatiei, pentru a atrage cat mai multi participanti.
Firma de avocatura Musat & Asociatii a fost selectata de ministerul Economiei pentru a furniza consultanta juridica in intermedierea listarii Nuclearelectrica, iar intermediarul selectat de autoritati este consortiul format din SSIF Swisscapital (lider de sindicat) si BT Securities.
Privatizarea Nuclearelectrica se va derula prin intermediul unei majorari de capital. In prezent, statul este actionar cu 90,3% din capitalul companiei, iar Fondul Proprietatea detine restul de 9,7%.
Capitalul social al companiei se va majora cu 10%, statul nu va participa, oferind pachetul de actiuni spre subscriere investitorilor si Fondului Proprietatea. Prin majorarea de capital, banii stransi in urma ofertei de actiuni vor ramane in conturile companiei pentru investitii.
Guvernul a aprobat in sedinta de Guvern de miercuri privatizarea companiei de stat Nuclearelectrica.
"Energia nucleara nu e foarte simpatizata de catre investitori, insa noi speram sa obtinem un pret cat mai mare", a declarat ministrul delegat pentru