Au ajuns să-şi facă de cap la 50 de metri de sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră, de pe strada Logofăt Udrişte. Sunt aceiaşi parcagii întâlniţi în toată Capitala.
„Meseria” de parcagiu a devenit serioasă, cel puţin în Bucureşti, unde numărul maşinilor este aproape la fel de mare ca al locuitorilor. Cu toate că nu este o meserie în adevăratul sens, pentru că hărţuirea cetăţenilor este o ilegalitate, parcagiii îşi fac de cap nestingheriţi în mai toate zonele circulate din centrul Bucureştiului. De-a lungul timpului, autorităţile au înţeles că această „taxă de protecţie” îi irită foarte tare pe bucureşteni şi au încercat să ia unele măsuri, dar ineficiente, precum cele demarate de primarul general Sorin Oprescu, ale cărui acţiuni de depistare şi de sancţionare a persoanelor care pretind bani ori de câte ori cineva parchează în „zona lor de influenţă” au rămas fără rezultate.
Poliţiştii nu-l bagă în seamă
Culmea tupeului este atinsă însă de un individ care îi ghidează pe toţi şoferii care intră pe strada Matei Basarab, aflată la nici 50 de metri de sediul Brigăzii Poliţiei Rutiere de pe strada Logofăt Udrişte, în imediata apropiere a Colegiului Naţional „Matei Basarab”. Aici, un bărbat cu aspect neîngrijit, cu şapcă şi borsetă, la fel ca orice alt parcagiu, „îşi câştigă pâinea” cerându-le bani oamenilor care îşi lasă maşinile în această zonă, fără ca vreunul dintre zecile de poliţişti care trec pe acolo să-l bage în seamă. Mai mult, pe lângă el trec zilnic, de zeci de ori, maşini de poliţie, dar îşi vede nestingherit de ale lui. Contactaţi de reporterii „ring”, reprezentanţii Brigăzii de Poliţie Rutieră au spus că Poliţia Locală se ocupă de parcagii şi că, oricum, nu au fost semnalaţi cu privire la activitatea parcagiului, că nu ştiu de existenţa acestuia, dar că vor lua măsuri.
Cetăţenii îi pot reclama pe parcag