La mijlocul săptămânii, speculatorii au părut că absentează de pe piaţă, în primele şapte ore ale şedinţei. La ora 16.15, numărul contractelor era de 272 iar valoarea echivalentă acestora de 3,76 milioane lei. "Încă de marţi, când volumul a depăşit cu greu pragul de 1000 de contracte s-au manifestat semnele unui interes în scădere. Cu toate aces¬tea este posibil ca azi (n.r. - ieri), după deschiderea pieţei americane şi după declaraţiile preşedintelui FED, să asistăm la o ieşire din amorţeală. Totul depinde de ce mesaj va fi transmis", a explicat un broker.
Participanţii care totuşi au speculat, s-au arătat interesaţi cel mai mult de preţul indicelui Dow Jones pe scadenţa iunie. Numărul contractelor era de 158 iar cotaţia indicelui scădea uşor cu doar 2 puncte, la 15.308 puncte, după ce fluctuase mixt. Futures-ul din SUA nu sugera nici el o evoluţie clară având variaţii reduse, investitorii aşteptând concluziile întâlnirii FED şi fiind interesaţi în special de momentul în care vor fi reduse măsurile de stimulare economică. DEDJIA_RON se aprecia în schimb la Sibiu pe scadenţa septembrie, pentru care câştiga 23 de puncte şi era cotat la 15.249 de puncte, pe o lichiditate redusă de 42 de contracte.
Pentru locurile următoare în top concurau derivatele pe preţul petrolului respectiv cele pe perechea valutară euro/dolar. La ora 16.15, mai lichid era simbolul DEOIL_LSC, cu 41 de contracte pe scadenţa iulie. Preţul barilului se deprecia uşor cu 0,02% şi era estimat la 98,51 dolari. Pentru derivatul EUR/USD_RON scadenţa septembrie se înregistrau la aceeaşi oră 12 contracte. Euro scădea cu 0,13%, la 1,33980 USD. Pe plan extern, moneda comună evolua diferit, tranzacţionându-se aproape de cel mai bun nivel din februarie faţă de dolar. La Sibex, moneda comună europeană se deprecia puternic şi faţă de yenul japonez, coborând cu 0,50%, la o cotaţie de 127,36 yeni, pen