La sfârșitul campionatului 2008-2009, în care antrenorul Adrian Abrudean se bazase într-o lungă serie de meciuri pe doar 11 jucători (nicio rezervă!), echipa din Țara Zărandului juca baraj pentru promovare în liga secundă, la Deva. Acolo s-a pierdut însă șansa revenirii în eșalonul secund.
Anul următor, banii au fost tot mai puțini, atât de puțini că s-a ajuns uneori să nici nu se susțină antrenamente. „Știli” s-a văzut nevoit să plece, în locul lui a venit Mihai Petcuț și, cu toate că la Ineu existau în continuare fotbaliști valoroși, s-a ajuns la retrogradare în D. După aproape un deceniu.
Alb-albaștrii au început reconstrucția în „Județ” cu Gigi Cameniță, care a mizat aproape exclusiv pe tineri, apoi banca tehnică a fost preluată din nou de Abrudean.
După un 2011-2012 al consolidării noii echipe, a venit timpul unui triumf categoric în proaspăta încheiată stagiune a Ligii IV.
Astăzi e ziua cea mare pentru întreaga suflare fotbalistică din Ineu, conectată la meciul ce poate marca o nouă ieșire dintre granițele Aradului.
Ar fi timpul ca scorul
barajelor să devină pozitiv
Pentru Abrudean, barajul nu e noutate. Pe lângă cel din 2009, mai are unul la activ. În 2001 era căpitan la Tricotaje Ineu, patronată atunci de Paul Fluieraș și antrenată de Sandu Gaica. Trăia superba bucurie a victoriei obținute pe arena timișoreană CFR, 2-0 cu CS Vulcan. Ineul bifa a treia promovare, după cele obţinute de vechea Victoria, în 1978 respectiv 1985.
„Ar fi timpul ca scorul să-mi fie favorabil, 2-1”, încuviinţează „Ştili”, coleg de echipă acum doisprezece ani cu Silviu „Geolgău” Herman, actualul maseur, dar şi cu Georgiu, juniorul şi golgeterul Tricotajelor în acel an!
Campionii Aradului au intrat în cantonament luni, au două antrenamente la activ, iar ieri după prânz au plecat spre Alba Iulia, locul ales de FRF pentru duelul