În Spitalul de Pediatrie din Sibiu nu s-au mai făcut operaţii ORL din octombrie, din lipsă de medici. Există doar doi medici specialişti, dintre care unul este în concediu fără plată. Sursa: Marius Nica
Spitalul de pediatrie are "dotări la nivel european", însă îi lipsesc specialiştii, care nu se înghesuie să muncească pe bani puțini într-un domeniu atât de greu. Managerul spitalului, Alexandru Mihuţ, spune că un singur medic nu reușește să acopere toate cazurile din ambulatoriu. În plus, unitatea duce lipsă și de specialişti în Neurochirurgie şi Oftalmologie. Copiii cu afecţiuni din aceste domenii sunt trataţi la Spitalul Judeţean Sibiu, în baza unor protocoale.
„ Avem protocoale cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru linia traumatismelor cranio-cerebrale, pentru că noi nu avem Neurochirurgie, avem protocoale cu ORL-iştii de la Spitalul Judeţean, cu o parte dintre ei", a spus managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu.
Sibianul Ovidiu Nicolae Bogdan, a organizat, sâmbătă, o conferinţă de presă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a anunţa că fiul său de trei ani şi jumătate, Alexandru Ioan Bogdan, a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor realizate în unitatea medicală. Bărbatul crede că este vorba despre un caz de malpraxis. El a spus că în 5 iunie s-a prezentat cu copilul la spital pentru operaţie şi l-a lăsat împreună cu soţia sa.
După intervenţia chirurgicală, copilul a fost adus în salon la mamă, care a sesizat, la scurt timp, că avea ume de sânge pe faţă, iar buzele i se învineţiseră. Doctorul Gabriel Rusu l-a resuscitat manual pe copil, după care micuţul a fost mutat în secţia de terapie intensivă, unde a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. Ulterior, copilul a făcut un stop cardiac, iar vineri a murit. Tatăl a depus reclamaţie la conducerea spitalului, la Colegiul Medi