După un an de când a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu se poate lăuda cu două lucruri esenţiale: a împărţit bugetul instituţiei şi a venit cu ideea unui împrumut bancar pentru a putea acoperi lucrările la drumurile judeţene.
Administraţia judeţeană nu a venit cu prea multe invenţii în ultimul an, iar asta tocmai pentru că - după cum sublinia şi preşedintele Horea Uioreanu - au fost preluate din mandatul trecut foarte multe sarcini. Acestea vizează în principal trei proiecte majore: depozitul de deşeuri, noua pistă a aeroportului şi reabilitarea drumurilor judeţene.
Toate acestea se aflau în anumite stadii, motiv pentru care, s-a justificat Uioreanu, era dificil să mai fie gândite noi obiective. În schimb, el şi-a tot făcut vreme să călătorească, prin Polonia, China, Italia, Franţa şi foarte mult la Bucureşti. „În interes de serviciu", aşa şi-a motivat Uioreanu deplasările, fără, însă ca acestea să se finalizeze cu rezultate concrete, cel puţin nu până în prezent. Uioreanu se poate lăuda cu noile reguli privind alocarea finanţărilor în judeţ şi tot el a venit cu ideea accesării unui împrumut pentru reabilitarea drumurilor.
Promisiunile privind atragerea unor noi investitori în parcurile industriale ale Clujului nu s-au concretizat în niciun fel. Uioreanu se poate lăuda cu performanţa de a fi anunţat cu mare fast o investiţie care a picat după nici o lună. Italienii de la Battistero au venit în vara anului trecut la Cluj au ieşit cu Uioreanu în conferinţă de presă, lăudându-se că vor investi într-o fabrică de cozonaci în parcul Tetarom III din Jucu. „Afacerea e ca şi încheiată, în maxim o lună semnăm contractul pentru intrarea în parcul din Jucu" - anunţa Uioreanu la momentul respectiv. Mai mult, italienii au venit cu un plan de business, erau pregătiţi ca pe lângă fabrică să mai deschidă şi o societate de dist