Moneda internetului, bitcoinul, ar putea ieftini semnificativ în viitor tranzacţiile online, iar evoluţia ei ar putea fi semnificativă în următorii ani, crede un reprezentant al celui mai mare magazin online australian.
Milennius e considerat cel mai mare magazin online din ţara de la antipozi, iar adopţia plăţilor cu monedele virtuale bitcoin şi litecoin reprezintă un nou moment de cotitură important în istoria acestor tranzacţii. "Bitcoinul devine un mecanism pentru tranzacţii online şi din ce în ce mai multe afaceri adaugă această caracteristică", a spus fondatorul Millenius pentru TechRadar.
Bitcoinul şi Litecoinul, monede nereglementate încă şi care sunt produse de către utilizatori printr-un sistem peer-to-peer, care se foloseşte de resursele de putere ale calculatorului, evoluează pe scară largă. În România, primul magazin care acceptă plăţi cu bitcoin, folosind o aplicaţie care le transformă în bani reali, s-a deschis în Bucureşti acum două săptămâni.
"Bitcoinul se foloseşte la maximum de internet"
"Dacă eşti agil, poţi să concurezi împotriva celor mai mari jucători de pe piaţă", a adăugat Pierre Boutros, fondatorul Millennius. "Credem că această criptomonedă are un potenţial uriaş, mai ales că Bitcoinul este practic cash pe steroizi", a mai adăugat şeful Millennius. "Îţi permite să intri în pieţe unde nu poţi cu PayPal sau alte metode. E o oportunitate uriaşă. Clienţii pot primi produsele indiferent dacă sunt în Coreea de Nord sau Iran, pentru că nu există taxe diferenţiate", a mai adăugat Boutros.
Boutros speculează faptul că bitcoinul şi alte monede asemănătoare pot transforma tranzacţiile online şi le pot ieftini, mai ales că nu se vor aplica taxe suplimentare, aşa cum se întâmplă în cadrul tranzacţiilor cu cardul. "Bitcoinul este o monedă care să folosească la maximum capacităţile internetului în întregime. Taxele de tranzac