Elevii unei școli din Germania, Şcoala Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln, alături de cei ai Școlii Gimnaziale din Sfântu Gheorghe, au participat la o acțiune interesantă ce s-a desfășurat săptămâna trecută în Delta Dunării. Astfel, timp de mai multe zile cei mici au fost vânători de comori, descoperite cu ajutorul GPS-ului. Această activitate s-a finalizat cu o festivitate de premiere a celor mai bune tururi GPS, create de copii.
„Copiii implicaţi în acest proiect au avut posibilitatea de a interacţiona, socializa dar şi de a compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania.
Proiectul NaviNatur a abordat tematica dezvoltării durabile cu accent pe Rezervaţiile Naturale dintr-o perspectivă novatoare şi a presupus un parteneriat transnaţional. Acesta s-a dovedit a fi un proiect de succes şi partenerii implicaţi doresc să continue colaborarea şi pe viitor în vederea implementării de noi proiecte similare”, spun reprezentanţii ARBDD.
Acțiunea face parte dintr-un proiect derulat de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, în parteneriat cu Centrul pentru Educaţie de Mediu din Luneburg, Germania, proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”. Proiectul a început în anul 2011 iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune.
Elevii unei școli din Germania, Şcoala Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln, alături de cei ai Școlii Gimnaziale din Sfântu Gheorghe, au participat la o acțiune interesantă ce s-a desfășurat săptămâna trecută în Delta Dunării. Astfe