O decizie în privinţa fuziunii celor două companii de telecomunicaţii, Cosmote şi Romtelecom, nu a fost luată deocamdată pentru că nu a fost făcută o evaluare în acest moment.
"Deocamdată nu există o decizie luată în privinţa fuziunii, iar în cazul în care se va lua, procesul durează aproximativ un an şi jumătate. Procesul poate fi însoţit de o vânzare a acţiunilor pe care statul român le are, la bursa din Bucureşti", au precizat sursele menţionate.
Potrivit surselor citate, o decizie în această privinţă va fi luată numai după raportul unui consultant şi numai cu aprobarea Guvernului.
"Fuziunea va face ca această companie să fie mult mai puternică, iar acţionarul DeuscheTelecom este favorabil fuziunii. Nu este făcută o evaluare în acest moment. Abia după raportul unui consultant va fi luată o decizie şi doar cu aprobarea Guvernului", au menţionat sursele guvernamentale.
Precizările vin în urma unor informaţii apărute în presă, potrivit cărora statul român intenţionează "să bage sub "umbrela" Romtelecom, compania Cosmote ca să o scape de datorii de datorii de 800 de milioane de euro".
Noul şef al Romtelecom şi Cosmote, Nikolai Beckers, a declarat recent că fuziunea celor două companii de telecomunicaţii Romtelecom şi Cosmote se află la început de drum, iar discuţiile actuale dintre acţionari în legătură cu acest proces sunt constructive.
"Nu am stabilit încă un calendar în privinţa realizării acestei fuziuni, însă acţionarii, grupul OTE şi statul român, sunt la ora actuală în discuţii constructive, iar aceste discuţii necesită timp. Este un proces care se află abia la început şi care va dura. Trebuie să facem un plan şi să găsim o soluţie pentru a face o companie capabilă să ofere servicii convergente. Logica economică a fuzionării este evidenţa pentru că poţi oferi servicii convergente cu două companii diferite, însă din punct