Conducerea companiei a luat decizia să închidă fabrica de lactate de pe Calea Baciului, la puţin timp după ce a blocat producţia la unitatea de la Ţaga, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ.
Grupul olandez FrieslandCampina a decis să oprească producţia la fabrica Napolact din Cluj-Napoca şi să transfere utilajele la Târgu-Mureş, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii. Autorităţile au confirmat că mişcarea olandezilor era previzibilă, mai ales după închiderea unităţii de producţie de la Ţaga. „Discuţiile despre relocarea Napolact la Târgu-Mureş sunt de mai multă vreme. În piaţă se vorbea despre acest lucru mai ales după ce au închis producţia la Năsal", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
„Acum două săptămâni am făcut o adresă către proprietarii societăţii. Am stabilit o întâlnire cu cei de la Friesland săptămâna trecută, însă au revenit, s-au scuzat, ne-au mulţumit pentru interes. Ei ziceau să mergem la Bucureşti, însă noi le-am transmis că nu suntem disponibili pentru o asemenea deplasare, deoarece aici este sediul fabricii, şi i-am chemat la Cluj, pe 28 iunie. Există o îngrijorare a clujenilor faţă de un brand a cărui dispariţie ar putea genera efecte în alte părţi. La fabrica din Baciu lucrează 300 de oameni. Noi am propus inclusiv posibilitatea de a vinde către alt investitor unitatea de producţie de la Ţaga", a spus prefectul Gheorghe Vuşcan. „Dacă se închide o fabrică mare, proprietarul este obligat să ne notifice. Acest lucru încă nu s-a întâmplat în cazul Napolact", precizează Daniel Don, director al Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă.
„Friesland a dirijat investiţiile majore către fabrica din Târgu-Mureş, cea din Cluj nu mai era atractivă pentru ei. La fel s-a petrecut şi la Satu Mare; au închis acolo, iar oamenii i-au adus la Cluj. Ţaga a fost închisă pentru că produsul era prea scum