Mancarea zilnica ascunde pericole pentru sanatatea noastra.
Oamenii sunt mai neglijenti in privinta sigurantei lor alimemntare in special in sezonul cald, atunci cand ies in aer liber si nu mai au atat de mare grija cand umbla cu mancarea, spune Scott Becker, specialist american in domeniu, conform ABC News.
Ouale
Cel mai mare pericol care vine din oua este bacteria extrem de periculoasa salmonella. Coaja oului este contaminata de cele mai multe ori de fecalele animalului. Daca ouale nu sunt tratate asa cum trebuie in locul in care sunt produse, oamenii care le consuma sunt expusi contaminarii. Specialistii recomanda gatirea temeinica a acestor produse si spalarea lor inainte de a ne apuca sa le gatim.
Legumele
Legumele cu frunze sunt o sursa foarte intalnita de boli provocate de alimente. Varza de Bruxelles reprezinta cel mai mare pericol in aceasta privinta. Pe legume se pot gasi bacterii precum salmonella si E. coli.
Aceasta leguma intra adesea in contact cu fecalele animalelor si cu numeroase surse de poluare. Deoarece legumele sunt consumate crude, ele ne pun sanatatea in pericol, caci agentii patogeni supravietuiesc chiar si dupa ce ele sunt spalate.
Fructele
Chiar si in fructe se poate gasi bacteria salmonella. Oamenii nu prea spala fructele inainte de a le manca si se expun astfel pericolului. Specialistii recomanda inclusiv spalarea fructelor despre care producatorii spun ca au fost deja spalate.
Pestele
Chiar daca este teoretic sanatos, si pestele poate fi periculos. Problema este pusa de contaminarea cu vibrio, un agent patogen care are legatura cu bacteriile care provoaca holera.
Acesta se gaseste in apa in care creste pestele, in special cand se incalzeste. Copiii si femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de peste suspect