Părinţii mai multor elevi de clasele I-IV de la Colegiul Tehnic Balş au refuzat să primească manualele şcolare pe care le-au primit copiii lor pe motivul că acestea sunt foarte vechi şi degradate. Conducerea unităţii şcolare intenţionează să găsească o soluţie în acest sens, pentru că unele dintre manuale au şi zece ani de când au fost introduse în sistem. Cauza este, spune conducerea colegiului din Balş, numărul mic de manuale primit de la an la an.
Părinţii susţin că şi anul trecut au existat mai mulţi elevi care au preferat să îşi achiziţioneze din propriul buzunar manualele şcolare, pe motiv că cele gratuite primite de la şcoală erau foarte degradate şi chiar le lipseau pagini. Violeta Rotea, directorul unităţii de învăţământ, spune că va merge personal la Slatina pentru a încerca să obţină mai multe manuale noi pentru elevi, dar nu a scos din calcul nici varianta recondiţionării celor vechi.
Părinţii mai acuză şi vechimea informaţiilor din aceste manuale, deoarece din anul 2000 şi până acum s-au schimbat multe noţiuni, în special la Limba Română, prin introducerea noilor reguli prezentate în Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române (DOOM), dicţionar apărut după tipărirea acestor manuale şcolare. Violeta Rotea confirmă problema vechimii manualelor şcolare, în special pentru clasele a II-a, şi promite că va încerca personal să rezolve această problemă.
„Este adevărat că există o problemă în acest sens, că există şi manuale vechi, de maximum zece ani, nu de 13 cum spun unii părinţi. Voi merge personal la Slatina pentru a încerca să obţin mai multe manuale şcolare decât primim anual. Oricum, vom încerca să le recondiţionăm şi pe cele vechi şi degradate, în măsura în care se va putea. Dacă vom reuşi să găsim sponsori care să ne ajute să înlocuim aceste manuale vechi, o vom face, dar până acum nu au existat persoane