Pompierii din Turceni au găsit, ieri, în apa Jiului, în dreptul satului Vlăduleni, trupul neînsuflețit al băiatului de 17 ani, înecat la începutul săptămânii.
Petre Nicolcioiu plecase la scăldat alături de un grup de prieteni. Deși nu știa să înoate, băiatul s-a aventurat în apa Jiului. La un moment dat, amicii săi nu l-au mai văzut ieșind din apă și au sunat la 112. Băiatul fusese luat de curenți. Neștiind să înoate, a decedat. La scurt timp, la podul de pe Jiu, de la Rovinari, au venit pompierii cu o barcă pneumatică și au început căutările. Două zile l-au căutat pe băiat, însă cadavrul a apărut abia joi dimineața, pe râul Jiu, în apropiere de satul Vlăduleni. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei.
Medicii avertizează: Scăldatul în râuri, interzis!
Medicii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj avertizează asupra pericolelor care îi pândesc pe cei care ies la scăldat în apele râurilor. Cu toate că scăldatul în apele neamenajate este interzis, tot mai multă lume caută să se răcorească astfel. Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, înecul este cel mai mare pericol care îi pândeşte pe amatorii de baie în ape curgătoare. „Scăldatul în râuri este riscant, îndeosebi pentru copii, apele pot forma vârtejuri. Alt pericol îl constituie bolile infecţioase, nu puţine, care se pot lua din apele poluate. Cele mai frecvente sunt leptospiroza şi meningita. Leptospiroza se manifestă prin dureri de cap, febră, dureri musculare, afectând grav ficatul şi rinichii. Meningita este o inflamaţie a învelişului creierului care debutează brusc cu febră, durere de cap severă, gât înţepenit, convulsii, tulburări ale stării de conştienţă. Tot din apa murdară se pot lua sinuzite, boli de piele (micoze, eczeme), boli digestive (dizenterie, hepatită de tip A), afecţiuni ale ochilor (conjunctivite, blefarite) şi urechi