Aplicaţia Seenesthesis, realizată de câţiva studenţi de la Politehnica din bucureşti, a ajuns în magazinul Google Play, putând fi descărcată de cei care vor să înveţe formele naturii prin vibraţie, deoarece nu le pot vedea.
Seenesthesis a luat naştere în doar 24 de ore, la un hackathon organizat în primăvară la concursul Innovation Labs, unde 12 echipe de studenţi au putut dezvolta o idee de produs cu ajutorul unor mentori cu experienţă.
Seenesthesis a fost realizat de Ştefan Alexandru, Radu Vlad, Bianca Teşilă, Alexandru Bărbătei, Laurenţiu Cojocaru şi Bogdan Bîrlădeanu. Aplicaţia este menită să ajute copiii nevăzători să înveţe cum arată diverse obiecte şi chiar să perceapă contururile şi culorile lumii înconjurătoare cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete, folosind vibraţiile şi sunetele.
Deşi acesta este publicul-ţintă principal, Seenesthesis sfătuieşte pe oricine are un telefon cu Android să descarce aplicaţia gratuită şi să încerce experienţa tactilă Seenesthesis, cu ajutorul unor obiecte.
Putem închide ochii din momentul în care intrăm în aplicaţie, deoarece aceasta este verbalizată, iar navigarea se poate face asistat. Pentru partea amuzantă a aplicaţiei, ea este organizată ca un joc şi putem ghici obiecte doar pipăindu-le.
Seenesthesis cere celor care descarcă aplicaţiei să-i ajute prin recomandarea aplicaţiei către persoanele nevăzătoare şi care au un telefon cu Android. De asemenea, se pot face donaţii.
Seenesthesis poate fi găsită în Google Play.
Puteţi vedea un video explicativ cu aplicaţia mai jos. Clip de Octavian Palade.
Citeşte mai multe despre Seenesthesis şi Innovation Labs în articolele de mai jos.
VIDEO Nevăzătorii vor „citi“ lumea cu smartphone-ul. Aplicaţia dezvoltată de câţiva studenţi de la Politehnică, premiată la Innovation Labs
O echipă de şase studenţi de la Unive