Cunoscutul maestru bucătar spune că produsele chimice împrăștiate prin lipsă de discernământ fac ca nimeni să nu mai aibă parte Sursa: PRIMA TV
Cel mai cunoscut maestru bucătar de la noi, Horia Vîrlan, a dat startul unui nou sezon al „Academiei lui Horia”, la Prima TV. Dintre sutele de telespectatori care şi-au exprimat dorinţa de a participa, 60 au fost aleşi pentru probele practice cu pretenţiosul bucătar, iar 18 chiar se vor lupta pentru marea miză: 10.000 de euro şi ocazia de a „fura meserieş de la Horia Vîrlan.
Ucenicul bunicii din Ardeal
Absolvent al cursurilor de artă culinară de la Cleveland Community College din SUA şi posesor al diplomei de „Maestru în Arta Culinară”, Horia Vîrlan a lucrat mai bine de 10 ani peste hotare, în Marea Britanie, SUA şi Ungaria. Astfel, a ajuns să cunoască bine tainele bucătăriei internaţionale şi ale restaurantelor cu ştaif, unde maestrul spune cu umor că „meniul are preţ destul de piperat”. „Din păcate, în Vest, oamenii sunt într-adevăr politicoşi şi binevoitori, dar în realitate sunt extrem de reci”.
Horia Vîrlan a gătit de mic. Bunica lui din Ardeal a fost cea care i-a arătat ce înseamnă mâncarea tradiţională gustoasă şi este adeptul bucătăriei simple. „Îmi plăcea să stau pe lângă bunică-mea, să văd cum găteşte, dar asta se întâmpla, bineînţeles, în zilele ploioase, în restul timpului eu fiind pe afară. Aşa am învăţat să fac mămăligă, jumări şi, încet-încet, alte preparate de la ţară”.
Disciplină ca la armată
Vedeta de la „Cireaşa de pe tort” şi „Academia lui Horia”, de la Prima TV, are o firmă de consultanţă în domeniul alimentar. Cunoscut pentru ironiile sale din emisiune, Vîrlan devine foarte serios când vine vorba de munca sa. „Bucătăria unui restaurant d
e lux este condusă de un Bucătar-Şef, care este „stăpânul bucătăriei”. El decide cine lucrează acolo şi care este schema orară, creea