Simplitatea Universului explicată dintr-un laborator spaţial aflat la peste 300 de kilometri de Pământ, o lume în 45 de minute, o vrajă răspândită asupra unei naţiuni cu dedicaţie specială pentru 60 de milioane de elevi, o nouă demonstraţie şi un nou succes al Chinei.
Sunt doar câteva idei, puţine pentru a exprima uimitorul efort pe care China l-a făcut, azi, (începând cu ora 5, ora României) conectând propriul laborator spaţial Tiangong 1 cu elevii şi profesorii din întreaga Chină, şi cu certitudine cu alte sute de milioane de telespectatori uimiţi de prima lecţie de fizică predată din spaţiu.
Prin intermediul CCTV, postul central de televiziune chinez, o ţară cu 1,39 miliarde de locuitori, şi alături de ei o lume întreagă, a urmărit un spectacol fascinat şi uimitor, o lecţie de fizică ţinută de prima chinezoaică profesor care a ajuns în spaţiu şi a doua femeie cosmonaut a Chinei. Wang Yaping, o profesoară extrem de carismatică, împreună cu colegii cosmonauţi Nie Haisheng şi Zhang Xiaoguang, au interacţionat cu elevii din Beijing prin intermediul Centrului Spaţial de Lansări de la Jiuquan.
Cu ajutorul colegilor aflaţi în laboratorul spaţial, Wang Yaping a făcut demonstraţii privind imponderabilitatea folosindu-se de greutatea corpului, de apă şi de un pendul, fascinând o lume întreagă, făcând mai convingător şi mai credibil visul chinezesc, promovat la toate nivelurile sociale şi politice, aici, din China. A fost o lecţie didactică prin care, sunt convins, milioane de tineri chinezi vor visa să ajungă în spaţiu.
Din transmisiunea în direct, am putut afla şi cum îşi controlează cosmonauţii greutatea, comandantul misiunii, Nie Haisheng, făcând o demonstraţie, calculatorul arătând că se află la 74 de kilograme. Diferenţele de greutate din spaţiu şi de pe Pământ au fost de asemenea explicate cu ajutorul unor penduluri,