Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, spune că nu va îndepărta steagul de pe instituţie
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamás Sándor (UDMR), nu va înlătura steagul judeţului Covasna de pe instituţia pe care o conduce şi nici din alte locuri publice, chiar dacă hotărârea prin care acesta a fost adoptat a fost anulată prin sentinţă irevocabilă de Curtea de Apel Braşov.
În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o alături de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), preşedintele CJ a declarat că în ţară există numeroase judeţe, municipii şi chiar comune care, de-a lungul vremii, au adoptat steaguri şi însemne proprii. În aceste condiţii, Tamás Sándor consideră că judeţele României au fost împărţite în două categorii distincte: judeţele româneşti şi judeţele secuieşti.
Judeţele ţării, împărţite în „româneşti şi secuieşti”?
Tamás Sándor a prezentat imagini cu steagurile mai multor judeţe – Braşov, Maramureş, Constanţa, Alba, Arad şi Timiş, ale unor municipii precum Roman şi Bacău şi chiar al unei comune din judeţul Galaţi, Bălăbăneşti. Preşedintele CJ a ţinut să sublinieze că, paradoxal, chiar pe clădirea instituţiei care a dat sentinţa de anulare, adică a Curţii de Apel Braşov (unde funcţionează şi Prefectura şi CJ Braşov), există un steag al judeţului Braşov.
Astfel, Tamás Sándor a subliniat că justiţia nu funcţionează unitar la nivelul ţării, deoarece în vreme ce în alte judeţe sunt permise steagurile, când vine vorba despre Secuime asta nu se mai aplică aici.
„Nu m-am aşteptat la o astfel de decizie a Curţii de Apel Braşov, după ce am folosit acest steag vreme de patru ani. În urmă cu un an, hotărârea de adoptare a fost atacată în instanţă de fostul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, cel care nu a adus un chibrit în acest judeţ, chiar dacă s-a născut aici. După aceste fapte, co