După 19 luni în care personalul medical şi pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost nevoiţi să suporte mizeria şi zgomotul cauzate de execuţia lucrărilor de reabilitare, calvarul ia acum sfârşit, odată cu recepţia finală ce a avut loc miercuri.
Un spital de nivel occidental. Cu asta se poate lăuda, de acum, Sălajul, cel puţin în privinţa condiţiilor hoteliere şi a dotărilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, unde corpurile A şi B au fost reabilitate pe parcursul ultimelor 19 luni printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean Sălaj. Valoarea totală a lucrărilor depăşeşte suma de 42 de milioane de lei, cea mai mare parte fiind asigurată printr-o finanţare nerambursabilă primită de administraţia judeţeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Recepţia finală a avut loc miercuri şi a fost precedată de o conferinţă în care cei implicaţi în proiect au vorbit despre provocările, dar şi despre rezultatele celor 19 luni de şantier.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a arătat că nu a fost uşor să se lucreze şi să se asigure, în acelaşi timp, condiţii cât de cât civilizate pentru desfăşurarea actului medical.
Managerul spitalului, Laurenţiu Barna, poate răsufla acum uşurat, pentru că greul cel mare a trecut, însă spune că provocările continuă, pentru că Spitalul Judeţean vrea să îşi extindă serviciile şi în afara judeţului.
Programul zilei a continuat cu o vizită la Spitalul Judeţean, în cadrul căreia reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, dar şi cei ai presei locale şi regionale au putut vedea, concret, rezultatele proiectului care se finalizează acum. Vizita a început din camera motoarelor noilor lifturi montate în spital şi a inclus, pe rând, fiecare dintre celelalte şapte etaje ale celor două corpuri reabilitate. La vizitarea secţiei de ortopedie, preşedi