Sezonul vacanţelor deja a început, iar pregătirea pentru plajă include neapărat şi epilarea zonei inghinale. Fie că preferaţi să vă păstraţi pubisul cu un aspect cât mai... natural sau, dimpotrivă, doriţi să nu mai aveţi niciun fir de păr în acea zonă, porţiunea inghinală tot trebuie...toaletată, mai ales că - dincolo de linia slipului - ea este expusă tuturor celor cu care vă aflaţi la plajă.
Aşadar, fie că vorbim de epilarea pubiană sau doar de epilarea inghinală, procedeul trebuie efectuat, iar una dintre marile dileme ale femeilor din ziua de azi constă în alegerea celei mai bune metode de epilare.
Laserul şi epilatorul, mai puţin folosite
Fără îndoială, cea mai eficientă metodă de epilare este cea "definitivă", efectuată cu laser sau cu IPL (lumină intensă pulsată). Am pus ghilimelele, deoarece procedeul nu garantează îndepărtarea permanentă a firelor de păr nedorită, termenul "definitiv" venind mai mult de la intervalul foarte mare de timp până când părul va creşte din nou. Tocmai acest interval destul de îndelungat face ca această metodă să fie una eficientă, însă destul de costisitoare.
O altă variantă ar fi folosirea epilatorului. Această variantă, mai ales pentru zona pubiană, este foarte dureroasă, de aceea este preferată de puţine femei pentru epilarea inghinală.
Aşa se face că tot "clasicele" ceară şi lamă sunt cele mai des utilizate. Dar care metodă e mai bună? Care e mai sănătoasă? ziarulring.ro vă prezintă câteva dintre avantajele şi dezavantajele fiecarei dintre cele două metode de epilare inghinală, cu ceară sau cu lama.
Epilarea cu ceară
Avantaje:
- firul de păr începe să apară din nou, de sub piele, la un interval rezonabil de timp, două sau chiar trei săptămâni, dacă părul este smuls din rădăcină şi nu rupt
- pielea nu va fi iri