Caz incredibil pe rolul instanțelor locale: moștenitorii unui bărbat au chemat în judecată atât Primăria, cât și Oficiul Stării Civile, după ce ieșeanul fusese declarat decedat... din greșeală, în urmă cu aproximativ 20 de ani!
Reclamantul a chemat în judecată cele două instituții amintite, solicitându-le magistraților Judecătoriei Iași să le oblige la plata unor daune morale și materiale de 20.000 de lei. Bogdan I. a precizat în cererea adresată instanței că, dintr-o greșeală, bunicul său a fost declarat decedat în anul 1984.
Problemele familiei au început în anul 2001, când bunicul reclamantului a avut nevoie de pastile pentru afecțiunile pe care le avea. Atunci, povestește ieșeanul, i s-a spus că nu putea ridica medicamentele compensate, deoarece bunciul său apărea ca fiind decedat în anul 1984.
Bărbatul a fost îndrumat către Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a obține de acolo un act care să confirme dacă bătrânul mai era sau nu în viață. Ulterior, bunicul reclamantului a fost nevoit să se adreseze Oficiului de Stare Civilă, din cadrul Primăriei Iași, pentru ca autoritățile să confirme că este încă în viață!
„Nu credem până nu vine bunicul cu buletinul!“
Reclamantul a mai povestit că, în februarie 2012, Casa Județeană de Pensii s-a sesizat cu privire la faptul că bătrânul ar fi decedat în 1984. Din acest motiv, reprezentanții CJP Iași l-au anunțat pe bătrân că ar fi urmat să-i sisteze acordarea pensiei, dar și că i se va imputa familiei pensia încasată din 1984 până în 2012!
Dat fiind faptul că bunicul său era încă în viață, dar se deplasa foarte greu, având o vârstă înaintată (89 de ani), reclamantul a decis să meargă el la sediul CJP, pentru a lămuri situația. Odată ajuns acolo, funcționarii publici au reacționat ca „Toma-necredinciosul“: i-au spus nepotului că trebuie neapărat să vină bătrânul, cu buletinul în mână, pentru