Elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Focşani au marcat în avans Ziua Mondială a Soarelui prin intermediul unei acţiuni educative şi interactive, intitulată „De la pământ la stele”. Elevii au avut parte de o călătorie virtuală pe bolta cerească prin intermediul mini-documentarelor NASA cu privire la „Ziua solară”, „Soarele şi ciclul său de viaţă”, „Cât de mare este Soarele faţă de celelalte stele”, „Explozii solare”, „Ploaie de foc pe Soare” şi „Misterul aurorelor polare”.
Prezentările PowerPoint realizate de elevele clasei a VII-a C au contribuit la entuziasmul generat de aflarea etapelor marcante în „Aventura cunoaşterii cosmice” cu ajutorul lansatoarelor spaţiale, al sateliţilor artificiali şi ai sondelor spaţiale. Ca un omagiu adus Luceafărului poeziei româneşti, Mihai Eminescu, pentru interesul cu privire la lărgirea orizontului său ştiinţific pe teme de fizică şi astronomie din perioada studiilor la Berlin, elevii clasei a II-a B au recitat „La steaua” şi „Trebuiau să poarte un nume”, opere aparţinând lui Marin Sorescu.
Soarelui i-au fost dedicate expoziţia de fotografii „Verde de România” şi expoziţia de desene şi colaje „Păsări cu aripi de oţel”. Membrii trupei de teatru şcolar „Cireşarii mileniului III” şi ai grupului vocal „Edelweiss” au fost răsplătiţi cu diplome speciale pentru creativitate, talent artistic şi vocal, trăsături de personalitate dezvoltate pe toată durata proiectului educaţional de parteneriat comunitar „Şcoala – cetatea cunoaşterii”, derulat în luna iunie şi care a constat într-o multitudine de evenimente sociale, culturale, ecologice şi astronomice.
La activitatea care s-a desfăşurat la Centrul de Documentare şi Informare al şcolii au mai participat directoarea Şcolii „Nicolae Iorga”, Ioana Sîrbu alături de profesoara Crăiţa Alexandrescu şi bibliotecara Adriana Măciucă dar şi profesoara Marlena Bo