Pe parcursul zilelor de vară, când mercurul urcă în termometre, riscăm să ne deshidratăm. Ştiai că poţi rămâne hidratat cu ajutorul alimentelor, nu doar al apei? Pe caniculă, corpul are nevoie de surse de lichide care să se asimileze treptat. Ştiai că apa băută „dintr-o înghiţitură” se elimină imediat din corp, fără a hidrata ţesuturile? De aceea, specialiştii recomandă apa din fructe sau legume, care pătrunde şi hidratează organismul treptat. Este important să ne hidratăm corespunzător prin alimentaţie pentru a evita apariţia durerilor de cap, a stărilor de ameţeală sau a celor de oboseală.
Mărul
„Un măr pe zi ţine doctorul departe!” – spune o veche zicală din bătrâni. De-a lungul timpului, numeroase studii au arătat că substanţele din coaja merelor ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi chiar a cancerului. Un măr de mărime medie conţine 110 ml de lichid.
Ananasul
Printre fructele verii care nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie se numără şi ananasul. Uită de ananasul pe care îl poţi găsi în comerţ la cutii şi alege fructul proaspăt! Ananasul conţine o substanţă cunoscută sub numele de bromelaină, care ajută la digestie şi la detoxifierea organismului. Ananasul te ajută să te hidratezi şi poate ţine locul unui desert delicios şi răcoritor.
Pepenele roşu
Unul dintre cel mai hidratante fructe ale verii, pepenele roşu, conţine cea mai mare parte apă (aproximativ 95%), dar şi săruri de hidratare, precum magneziu, potasiu, calciu şi sodiu. Fructul este perfect pentru zilele călduroase de vară şi te poate ajuta să echilibrezi pierderile de lichide din organism.
Castravetele
Asemeni pepenelui roşu, castravetele este compus mare parte din apă (95-96%), fiind un bun ajutor pentru a-ţi potoli setea. Consumaţi proaspeţi, în salate sau supe, castraveţii păstrează pentru mai mult organismul hidratat. O altă modalitatea bu