UPDATE: Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a cerut, joi, în contextul anunţului declanşării unei greve a cadrelor medicale, ca orice acţiune care va avea loc să ia în considerare interesul pacientului.
”Pot să spuncă Ministerul Sănătăţii înţelege perfect situaţia în care se află personalul medical, înţelege nemulţumirile. În acelaşi timp, vreau să subliniez că în ultima perioadă au existat discuţii permanente într Minister şi Colegiul Medicilor pentru a găsi soluţii viabile pentru această problemă”, a precizat Raed Arafat.
”Sunt două grupuri de lucru care lucrează la Minister, unul pe proiectul statutului spitalelor pentru a scoate spitalele din categoria de instituţii bugetare şi al doilea grup, care lucrează pe proiectul salarizării. Să vedem dacă aceste proiecte satisfac cerinţele personalului medical de a creşte veniturile. Deci nu văd divergenţe între solicitarea pe care o adresează Colegiul (Medicilor, n.red.) şi sindicatele şi intenţia Ministerului de a creşte veniturile”, a mai spus secretarul de stat.
”Vreau să subliniez că rămâne în interesul Ministerului ca orice acţiune care va avea loc să fie în interesul pacientului”, a conchis Raed Arafat.
_ _ _ _
Medicii, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România, potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, informează Mediafax.
Anunţul privind protestele personalului medico-sanitar a fost făcut, joi, de preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, care a spus că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.
Medicii reclamă, în primul rând, salariile mici - echivalentul a 200 d