„Natalia Vrabie „zburată” de la Moldova Agroindbank” (Adevărul).
Jurnal de Chişinău face un bilanţ tragic - patru copii s-au înecat în această vară. Ziarul numeşte şi motivul principal – imprudenţa părinţilor, ]n urma c[reia, doar anul trecut au fost 12 cazuri de copii înecaţí.
Din acelaşi ziar aflăm părerea analistului politicşi specialistului în problema transnistreană, Oazu Nantoi, despre intenţia opoziţiei de a-l demite pe Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţă. Referindu-se la intenţia parlamentarilor, domnul Nantoi se arată surprins de priorităţile acestora: „(Ei) nu sunt deranjaţi de faptul că Federaţia Rusă întreţine şi protejează acest regim xenofob, autoritar, care este un instrument de control asupra Republicii Moldova”.
Atât Nicolae Negru, cât şi Petru Bogatu îşi dedică editorialele tensiunilor de pe Nistru. „Întrebarea care se pune azi nu este dacă va fi sau nu război, ci dacă vom cădea sau nu în cursa întinsă de Putin care, ameninţându-ne cu un conflict armat, ne pregăteşte o agonie politică lentă. Ca s-o evităm, va trebui ca măsura curajului şi patriotismului la Chişinău să devină înţelepciunea”, scrie Petru Bogatu.
Timpul publică un fragment din interviul lui Dan Dungaciu pentru ziare.com. Întrebat dacă la Chişinău „s-au limpezit apele, după desemnarea lui Iurie Leancă în funcţia de premier?”, domnul Dungaciu răspunde: „Nu. Într-o primă instanţă, da, dar pe fond, nu. Chişinăul se află încă în acea stare de incoerenţă, de improvizaţie în sensul că depinde de puterea care ţine pârghiile guvernamentale sau executive pentru a menţine vectorul geopolitic. Dacă se schimbă puterea politică la Chişinău, se schimbă şi vectorul geopolitic.”, scrie directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, care se mai întreabă: „Dacă Serbia a renunţat la o provincie, de ce nu ar face-o şi