Lupta cu foamea de lup
Prima etapă în marea readaptare la vară este lupta cu kilogramele. O povară reală, o obsesie veche, cu care majoritatea femeilor luptă de ani şi ani. Multora dintre ele, victoriile le stau la îndemână. Altele însă, după zile eroice de rezistenţă şi de curaj, cedează şi se retrag. Motivul: foamea necruţătoare. Stomacul se revoltă şi strigă cu glas de lup. Încet-încet, voinţa se topeşte, orizontul lumii se înmoaie şi se transformă într-o felie de tort. Pentru ca dezastrul acesta să nu se repete, recurgeţi la sfaturile pe care vi le oferim.
CAPCANE ALIMENTARE
* Pofta de mâncare nu înseamnă foame
90% dintre oameni mănâncă de trei ori sau cinci ori pe zi, nu pentru că le-ar fi foame, ci doar aşa, din pură obişnuinţă. Încercaţi să uitaţi sintagma "trebuie să mănânc cât mai des, ca să am putere", pentru că ea nu corespunde realităţii.
* Nu săriţi niciodată peste micul dejun
Dacă atunci când ne trezim, organismul nostru nu primeşte hrană, el îşi consumă imediat rezervele de zahăr. Urmarea: în toiul dimineţii (cel mai târziu) simţim nevoia de pâine cu marmeladă, prăjituri sau biscuiţi. Cu micul dejun în stomac rezistăm, în schimb, fără altă mâncare, până la ora 13.
* Atenţie la ketchup!
Sosul de roşii la sticlă este o modă americană încetăţenită în prezent şi la noi. Toată lumea şi-l pune în farfurie, pe cârnaţi şi salată, chiar şi pe pâinea cu unt. Atenţie: chiar dacă nu se simte, ketchupul conţine mult zahăr (11 g la 50 g), putând deregla astfel glicemia, fără să ne dăm seama.
* Evitaţi alimentele săţioase
Există alimente bogate în calorii, care satură repede şi pe durată scurtă. Evitaţi: cartofii prăjiţi, toate budincile, deserturile preparate cu zahăr, crema de ciocolată, îngheţata, pâinea albă şi arahidele.
TRUCURI ALIMENTARE
* Jurn