Propunerea de înfiinţare a camerelor agricole judeţene, conform ultimului act normativ apărut, revine în actualitate. Conform Ordonanþei adoptate de Guvern, alegerile pentru colegiile locale ºi constituirea camerelor judeþene ºi naþionale urmeazã sã se desfãºoare în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ.
Ideea de înfiinþare a acestor organisme nonprofit a apãrut în 2010 ºi a fost amânatã la nesfârºit, anul trecut fiind numiþi chiar ºi membrii Comitetului Judeþean de Iniþiativã, ce urma sã se ocupe de alegeri, strângându-se inclusiv candidaturile pentru colegii.
În sedinta de Guvern din data de 12 iunie a fost aprobatã
Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 283/2010 privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, a fost aprobată, luna în curs, în şedinţă de Guvern, moment în care s-a abrogat articolul II din Legea 122/2012 pentru modificarea şi completarea Legii 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Prin modificarea propusă se asigură cadrul organizării şi desfăşurării alegerilor pentru colegiile camerelor agricole şi constituirea camerelor agricole la nivel judeţean şi naţional. Măsura a fost luată pentru a îmbunătăţi, în primul rând, organizarea şi desfăşurarea efectivă a etapelor premergătoare înfiinţării camerelor agricole la nivel judeţean, precum si pentru a înlătura deficienţele de ordin normativ care au privit reglementarea statutului, atribuţiilor şi a categoriilor de membri ai viitoarelor camere agricole. Anul trecut, înfiinţarea acestor camere agricole era într-un stadiu chiar mai avansat, fiind anunţate chiar şi candidaturile pentru colegii ori compoziţia Comitetului Judeţean de Initiativă, dar ideea a rămas în suspans, fără vreun motiv avansat de executiv.
Iniţial, în 2012, când s