Clujenii sunt invitaţi să construiască din lumânări aprinse, Drumului Tăcerii, în memoria celor care au pierit din pricina consumului de droguri. Evenimentul va avea loc în data de 26 iunie, de Ziua Internațională de Luptă Antidrog, pe Bulevardul Eroilor, în spatele Monumentului Memorandiștilor.
"Am conceput o campanie antidrog prin artă și debate tocmai pentru a atinge cât mai multe paliere de vârstă și sociale, având în vedere faptul că în urma unei cercetări de piață am ajuns la concluzia că clujenii nu ar ști unde să apeleze în cazul în care ar avea nevoie fie de ajutor, fie de o banală informare privind consumul de substanțe. Mai mult, riscurile la care sunt expuși copiii clujeni sunt cu atât mai mari cu cât accesul lor la informații prin intermediul internetului este adeseori greu de controlat pentru părinți. În aceste condiții, formele de exprimare prin artă sunt cele mai expresive pentru a construi conștientizare, a atrage atenția și a furniza informații care să le fie utile clujenilor, dincolo de ineditul manifestărilor. Am invitat alături de noi Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) al Județului Cluj și Trupa de teatru Create. Act.Enjoy care au răspuns foarte pozitiv și am realizat un parteneriat funcțional al cărui beneficiu aparține clujenilor în primul rând", spune Lacrima Andreica, creatorul campaniei și PR în cadrul Fundației Creștine de Ajutorare.
Clujenii sunt invitați să ia parte la realizarea Drumului Tăcerii, inițiat de CPECA Cluj, aducând o lumânare pe care s-o aprindă pentru toți cei ce au utiliuzat droguri.
"Conform Raportului Naţional privind situaţia drogurilor în România în anul 2012, realizat de Agenţia Naţională Antidrog, numărul persoanelor admise la tratament ca urmare a consumului de substanţe psihoactive (tutun, alcool, droguri şi SNPP - substanţe noi cu proprietăţi psihoactive) a fost de 37