Comuna Cristian s-a dezvoltat foarte rapid în ultimii ani. Explicația nu este doar apropierea de Brașov, ci și faptul că edilii au reușit atragerea investitorilor.
În timp ce majoritatea administrațiilor locale din România se plâng de lipsa fondurilor pentru investiții, la Cristian se lucrează cu resurse proprii. În fiecare an sunt alocate fonduri importante pentru dezvoltarea infrastructurii, se investește în cultura locală, dar și pentru zone de agrement.
Lipsurile și nemulțumirile oamenilor din anii trecuți își găsesc rezolvare. „La această oră se lucrează la canalizarea din cartierul Tineretului. Vorbim despre o rețea de 4,5 kilometri, pentru care am alocat suma de 1,7 milioane de euro. Lucrările sunt puțin în întârziere, din cauza vremii, dar preconizăm că le vom finaliza în septembrie-octombrie. Apoi, din cauza secetelor din ultimii ani și având în vedere că și 2013 se anunță un an cu probleme la acest capitol, am decis forarea a încă două puțuri de mare adâncime (120 de metri), pentru a asigura necesarul de apă pentru populație (nu și pentru consumul industrial), indiferent de capriciile vremii (32 de litri/secundă). Unul dintre puțuri este aproape finalizat, mai trebuie adusă și montată doar stația de pompare. Atât pentru canalizare, cât și pentru foraje am asigurat fonduri de la bugetul local”, a declarat primarul Dragoş Serafim pentru Ziarul Astra.
La fel, cum stă bine unei comunități bine conturate, unde din păcate sașii sunt tot mai puțin reprezentați, obiceiurile și tradițiile nu sunt lăsate de izbeliște, cum este „Roaina”, obicei săsesc reînviat de copiii din comună.
„Avem bani alocați pentru toate obiceiurile și tradițiile din Cristian. Cristolovenii știu că în 23 iunie vom avea maialul de Rusalii, care va avea loc pe stadionul Tineretului (cu formații din comună, corul bisericii și invitat de seamă taragotistul Dumitru Fărca