Cu un an întârziere faţă de data estimată pentru începerea lucrărilor de reabilitare, vineri, edilul municipiului Bistriţa a predat constructorilor imobilul principal al Centrului Cultural Municipal care va primi o înfăţişare nouă.
Pentru reabilitarea clădirii Centrului Cultural Municipal, monument istoric de categorie A, au fost atrase fonduri europene, în valoare de peste 20 de mii de lei. Lucrările de reabilitare presupun pe lângă repararea faţadei, a interioarelor şi reparaţii capitale la instalaţiile electrice, de încălzire, recondiţionarea sistemului de ventilat, dar şi reabilitarea structurii de rezistenţă a clădirii.
"Este un moment important în viaţa cetăţenilor municipiului Bistriţa şi anume predarea constructorului clădirea Centrului Cultural Municipal, care începând de astăzi va intra în administrarea celor care au câştigat licitaţia, respectiv firma Creativ.
Proiectul este în valoare de 20,36 milioane de lei. Execuţia va dura până în iunie 2015, deci doi ani de zile. Lucrările principale sunt: reabilitare totală, structură de rezistenţă, elementele decorative, instalaţiile de apă-canal-electrice, inclusiv dotarea cu scaune noi a sălii de spectacole, dar şi aparatură necesară pentru scenă, chiar dacă scena este destul de mică, are lăţimea de 9 metri.
Scena face parte dintr-o sală cu o acustică foarte bună şi atunci o vom valorifica prin acest proiect inclusiv cu dotări de sunet şi lumină şi va reveni vechea formă a scenei cu fosă pentru orchestră, dar va fi o fosă retractabilă, cu sistem hidraulic, care va putea să prelungească scena atunci când nu se foloseşte", spune Creţu.
Pe perioada cât clădirea Centrului Cultural Municipal se află în reabilitare, acţiunile culturale ale municipiului Bistriţa se vor petrece atât în cortul situat în imediata apropiere a Bisericii Evanghelice, cât şi pe scena de pe pietonal, atunci când con