Din 1595, la abatia Notre-Dame de Saint-Remy-Rochefort din sudul Belgiei, calugarii fac, impotriva cotropirilor, inceindierilor si altor potrivnicii, o puternica bere bruna cunoscuta in intreaga lume pentru aroma sa.
Din nefericire, productia de licoare inspumata la una din ultimele opt berarii trapiste din lume este amenintata, de aceasta data, de expansiunea unei cariere de calcar, ce va intrerupe alimentarea cu apa a abatiei, scrie Independent.
Calugarii care produc berea Rochefort spun ca apa dintr-un put din apropiere este de importanta cruciala pentru productie. Putul este amenintat insa de cariera si la insistentele calugarilor, compania miniera care detine cariera, Lhoist, a promis nu sa protejeze putul, ci sa foreze altele. Calugarii se tem insa ca lichidul brun nu va mai avea acceasi savoare.
"Nu avem garantii decat cu privire la cantitate, nu si la calitatea apei", a spus un purtator de cuvant al abatiei.
Iubitorii de bere din intreaga lume privesc la negocierile ce continua cu speranta ca bautura lor preferata nu va fi invinsa de interesele comerciale.
Berile trapiste sunt considerate printre cele mai bune din lume, intrucat ar o aroma de malt puternica si sunt produse in cantitate mica, deci sunt mai rare. Majoritatea abatiilor trapiste limiteaza volumul produs pentru a se concentra asupra calitatii licorii alcoolizate.
Din 1595, la abatia Notre-Dame de Saint-Remy-Rochefort din sudul Belgiei, calugarii fac, impotriva cotropirilor, inceindierilor si altor potrivnicii, o puternica bere bruna cunoscuta in intreaga lume pentru aroma sa.
Din nefericire, productia de licoare inspumata la una din ultimele opt berarii trapiste din lume este amenintata, de aceasta data, de expansiunea unei cariere de calcar, ce va intrerupe alimentarea cu apa a abatiei, scrie Independent. @N