Laptele, smântâna, ouăle şi zahărul sunt principalele ingrediente care se găsesc în compoziţia îngheţatei. Alături de acestea sunt adăugate fructe sau anumite arome, ceea ce face ca produsul să fie bogat în calciu, vitaminele A şi D, fosfor şi fier, acesta din urmă benefic în special pentru femei. Printre alte proprietăţi, calciul are şi un rol important în împiedicarea depunerii grăsimilor, iar faptul că îngheţata e atât de rece obligă corpul să consume mai multe calorii pentru digestie.
Ca să vă bucuraţi de calităţile nutriţionale ale acestui produs, citiţi cu atenţie etichetele sortimentelor din comerţ şi evitaţi-le pe cele care au multe chimicale. Ca regulă însă, cea mai bună este cea pe care v-o preparaţi acasă.
Valoarea nutriţională, calculată la 100 de grame, este, în general, de 4,5% proteine, 12% grăsimi şi 20% zahăr, însă depinde de conţinut. De exemplu, o îngheţată de fructe va avea mai puţine proteine decât una cremoasă, de frişcă. Dintre acestea, însă, prima este mai bună deoarece are mai multe vitamine şi minerale şi mai puţine grăsimi. Reguli
Regimul este hipocaloric, asigură 1.200-1.300 de calorii zilnic şi vă ajută să pierdeţi până la două kilograme pe săptămână. În plus, este ideal în special în orele prânzului, când vi se face foame, iar temperaturile sunt mai ridicate, deoarece vă taie senzaţia de foame şi vă răcoreşte.
Nu există contraindicaţii (cu excepţia celor care suferă de diabet) şi nu veţi simţi frustrarea de a vă lipsi de cel mai delicios desert pe care vi-l puteţi oferi acum.
- Un lucru foarte important este să mâncaţi la restul meselor multe fibre, pentru că alimentele congelate sunt sărace în acestea.
- Pentru a evita pierderile de vitamine şi minerale este de preferat să gătiţi cât mai simplu (la grătar, pe plită sau la abur)
- Consumaţi, cât de des puteţi, legume proaspete, mai ales că anot