În spatele unor blocuri din centrul Bucureştiului, într-o parcare, a răsărit un chioşc non-stop, modest, ca pe vremuri.
Oamenii se adună, în fiecare seară, pe trotuarul din jur, ca să participe la cel mai bun reality show - filmările pentru lung-metrajul “Bucureşti Non-Stop”. Pentru cel de-al cincilea film, Dan Chişu a scris un scenariu despre lumea pestriţă care circulă noaptea prin oraş.
După ce a devenit cunoscut ca organizator al Festivalului de Film Dakino, Dan Chişu a realizat numeroase documentare şi emisiuni de televiziune, a scris cărţi şi este o personalitate originală a vieţii culturale româneşti, dar şi a lumii mondene. Ca actor, Dan Chişu a jucat în filme regizate de Mircea Daneliuc (Senatorul melcilor), Nae Caranfil (Asfalt tango) sau Nicolae Mărgineanu (Faimosul paparazzo). Lucrul cu aceşti regizori l-a inspirat în asumarea responsabilităţii pentru proiecte cinematografice. A început să facă filme de lung-metraj în 2010, cu “WebSiteStory”, a continuat cu “Ursul” în 2011, apoi “Şi caii sunt verzi pe pereţi”, în 2012, iar în 2013 a finalizat “Déjà vu”, un experiment cinematografic, la care au participat actorii Ioana Flora, Mirela Oprişor şi Gabriel Sandu.
Reportaj de la filmările pentru „Bucureşti Non-stop”, în regia lui Dan Chişu
Dan Chişu: Un non-stop e un cumul de poveşti
Filmul se numeşte “Bucureşti Non-Stop” pentru că …
…pentru că e o poveste dintr-un cartier al Bucureştiului, în care mai există un non-stop. Bănuiesc eu că suntem printre ultimele ţări din lume unde mai există magazine non-stop adevărate. În Franţa, doar arabii mai ţin magazinele deschise până la ora 1 noaptea. Ideea unui non-stop nu înseamnă decât radiografia unei lumi în care se vine noaptea la non-stop. Aici se întâlnesc mii de poveşti, ale taximetriştilor, ale îndrăgostiţilor, ale bătrânilor. Aici pot să apară tot felul de oameni,