Problemele lui Michael Jackson în ultimele luni de viaţă au fost mult mai grave decât se ştia până acum. Noi informaţii arată că artistul american nu ar fi avut parte de un somn adevărat timp de 60 de nopţi la rând. Un consultant NASA şi CIA precizează că dacă nu l-ar fi omorât supradoza de medicamente, cu siguranţă ar fi făcut-o lipsa somnului, potrivit CNN.
Familia fostului cântăreţ Michael Jackson se judecă în prezent cu grupul AEG, organizatorul seriei de concerte pe care urma să le susţină megastarul american la Londra.
În timpul procesului au ieşit la iveală noi informaţii tulburătoare. E posibil ca Michael Jackson să fi fost singurul om din lume care timp de 60 de zile nu a reuşit să intre în starea de somn profund, denumită de specialişti REM (Rapid Eye Movement), o stare vitală, care ţine practic creierul şi întregul organism în viaţă (aceasta este o etapă a somnului caracterizată prin mişcări oculare rapide sub pleoapele închise; visele apar doar în această fază; un episod de somn REM poate dura între cinci minute şi o oră; din durata totală a unui somn, aproximativ 20% reprezintă stadiul REM).
Michael Jackson se trata de insomnii cu propofol prescris de dr. Conrad Murray. Problema e că infuziile de propofol întrerup ciclul normal de somn şi oferă un somn fără acea stare de REM, atât de necesară organismului. Ce-i drept, pacientul se trezeşte "proaspăt", ca şi cum ar fi dormit profund, dar fără beneficiile unui somn veritabil, ce "repară" celulele şi corpul, explică dr. Charles Czeisler, un expert în somnologie la Facultatea de Medicină Harvard.
Cobaii testaţi în laborator mor după cinci săptămâni, dacă nu au parte de starea de somn REM, precizează expertul, care lucrează în calitate de consultant la NASA, CIA şi Rolling Stones.
"E ca şi cum ai mânca peleţi de celuloză, în loc de mâncare adevărată. Stomacul tău ar fi plin