Deşi spitalul a pierdut procesul cu firma de catering care aducea mâncarea, monitorizarea impusă a îmbunătăţit net calitatea hranei.
Spitalul „Dr. C.I. Parhon“ a avut de câştigat dintr-un proces pe care l-a pierdut. Unitatea medicală a început un proces cu firma de catering SC Media Class SRL, cu care se judecă din luna septembrie a anului trecut. În urma unor controale desfăşurate de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, s-a constatat că alimentele pe care le primeau pacienţii din patru spitale nu erau depozitate în locuri corespunzătoare, activitatea firmei de catering fiind sistată. În acel moment, Spitalul „Parhon“ a întrerupt orice activitate cu firma şi a reziliat contractul, aprovizionându-se cu mâncare de la bucătăria românească din incinta unităţii. Astfel, în luna noiembrie, firma a început un proces prin care cerea despăgubiri de 550 de lei pe zi, în toată perioada în care nu au mai adus mâncare la spital, dar şi reluarea contractului. „Am avut două procese pe care le-am câştigat şi nu mai suntem nevoiţi să achităm cei 550 de lei pe zi pe care firma spune că i-a pierdut din cauza spitalului, pentru că nu a mai livrat mâncare, având în vedere că am reziliat contractul cu ei. Ultimul proces însă a fost câştigat de Media Class, prin care suntem obligaţi să menţinem contractul şi să primim în continuare mâncare de la această firmă, la care s-au constatat atâtea nereguli“, a declarat juristul Dan Pahopol, purtător de cuvânt al Spitalului „Parhon“. Potrivit acestuia, astăzi a afost făcut şi recursul. Deşi acum Media Class livrează alimente în spital, activitatea acesteia este monitorizată permanent, pentru ca pacienţii să primească mâncare bună.
Tot acest proces a însemnat un câştig pentru bolnavi, deoarece acum primesc mâncare mai bună decât înainte, pentru că firma este monitoriz