Fostul şef al Statului Major General a murit în urma unui infarct.
În perioada în care a îndeplinit funcția de șef al Statului Major General al Armatei Române, la data de 21 noiembrie 2002, cu prilejul summit-ului NATO de la Praga, secretarul general al Organizației Nord-Atlantice, lordul George Robertson, a anunțat invitarea României și a altor șase state de a se alătura Alianței. Protocoalele de aderare la NATO a celor șapte state invitate la summit-ul de la Praga au fost semnate la Reuniunea extraordinară a Consiliului Nord-Atlantic din 26 martie 2003, scrie ziuaveche.ro.
În anul 2004, generalul Mihai Popescu a devenit membru al Comitetului Militar al NATO. La data de 2 aprilie 2004, împreună cu ministrul apărării naționale, Ioan Mircea Pașcu, el a inaugurat sistemul tip videoconferință prin care conducerea M.Ap.N. poate comunica sistematic cu detașamentele de militari români aflați în misiune pe teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani.
Apoi, la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată cu prilejul admiterii celor noi șapte state în Alianța Nord-Atlantică în orașul belgian Mons. La data de 25 octombrie 2004, generalul cu patru stele Mihail Popescu a fost eliberat din funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, fiind trecut în rezervă.
Mihail Popescu şi deputatul PDL Eugen Bădălan, condamnaţi definitiv cu suspendare pe 29 iunie 2012.
Foştii şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre, generalii în rezervă Eugen Bădălan şi Mihail Popescu, precum şi alţi patru ofiţeri în rezervă din MApN, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani.
De asemenea, aceştia au fost obligaţi la plata către MApN, parte civilă în acest dosar, a diverse sume. Astfel, Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Si