Desi multi oameni de stiinta exclud calatoria in timp, exista si unii care cred in aceasta teorie. Printre ei se numara si cunoscutul fizician Michio Kaku, care sustine aceasta varianta, ca una posibila.
Calatoria in timp, care consta in deplasarea intre diferite puncte in timp, a fost un subiect popular al literaturii science-fiction de zeci de ani, potrivit Space.
Intelegerea timpului
Ce este timpul? In timp ce majoritatea oamenilor cred ca timpul este o constanta, fizicianul Albert Einstein a aratat ca timpul este o iluzie; el este relativ si poate varia in functie de observatori diferiti, ce depind de viteza lor prin spatiu.
Pentru Einstein, timpul reprezenta "a patra dimensiune". Spatiul este descris avand trei dimensiuni, in vreme de timpul ofera o alta coordonata - directia - desi in mod conventional, el se deplaseaza doar inainte.
Teoria relativitatii a lui Einstein spune ca timpul incetineste sau accelereaza, in functie de cat de repede se deplaseaza o persoana in raport cu altceva. Apropindu-se de viteza luminii, o persoana din interiorul unei nave spatiale imbatraneste mai putin decat un frate geaman care locuieste pe Pamant.
Intr-un sens, acest efect numit dilatarea timpului inseamna ca astronautii sunt niste calatori in timp, iar ei se vor intoarce pe Pamant cu putin mai tineri decat gemenii lor care au ramas pe planeta noastra.
Teorii ale calatoriei in timp
Unii fizicieni au propus solutii alternative pentru a calatori in timp. Va prezentam mai jos diverse teorii privind acesta posibilitate.
Gaura de vierme
Relativitatea generala prevede, de asemenea, scenarii care ar putea permite calatorilor sa se intoarca in timp, potrivit NASA. Cu toate astea, ecuatiile sunt dificil de realizat fizic.
O posibilitate ar fi de a te deplasa m