Azi va spunem povestea delicioasa a Madame Lucie, un brand care a pornit de la zero si a ajuns sa stabileasca standardele in Romania in ceea ce priveste micul si pretentiosul desert frantuzesc - macarons.
De profesie biolog, insa pasionata de prajituri, doamna Lucia s-a tranformat in 2010 in Madame Lucie. Pentru a o cunoaste mai bine, Ziare.com a stat de vorba cu fiul sau, care in urma cu trei ani a transformat pasiunea si talentul mamei sale intr-o afacere de succes.
Astfel, in primavara lui 2010, tanarul francez de origine romana Alexandre Gorj a inceput productia dulciurilor preferate ale Catherinei de Medicis intr-un laborator din Bucuresti, dupa o reteta desavarsita de insasi Madame Lucie.
Cum s-a transformat doamna Lucia in madame Lucie
De la trei ani, Alexandre s-a stabilit cu familia la Strasbourg. In 2009, s-a intors in Romania si a deschis magazinul Decathlon, dar dupa numai cateva luni a demisionat, pentru ca si-a dorit sa faca ceva ce-i apartine.
"Parintii mei au emigrat in Franta, cand eu eram copil. Mi-am luat licenta in marketing si management sportiv la UMB din Strasbourg si am un master in management la universitatea din Montana, SUA. Am venit in Romania pentru a deschide primul magazin Decathlon, dar am demisionat dupa cateva luni pentru a-mi incepe businessul Madame Lucie", ne-a povestit Alexandre Gorj.
De unde a pornit ideea unui business cu dulciuri? "Mi-am dorit foarte mult propria afacere si la inceput am explorat mai multe idei - French Wine Bar, Bio Fast Food, dar am ales sa construiesc o afacere dulce! Familia mea e gurmanda, iar mama, Lucia, a fost dintotdeauna pasionata de pregatirea prajiturilor in casa. A invatat sa faca macarons la celebrul Hotel Ritz din Paris, si-a perfectionat retetele pana in momentul in care am fost pregatiti sa deschidem un laborato