Complexul Sportiv 2000 din București le oferă celor mici primele taine ale înotului, dar și condiții pentru a ajunge la performanță
A venit vara, iar ştrandurile şi piscinele şi-au deschis porţile. Dar pentru a intra fără niciun pic de teamă în apă este bine să ştii să înoţi, iar asta se învaţă, de regulă, în copilărie.
„Înotul e un sport în care nu te accidentezi”
Unul din locurile în care copiii pot deprinde tainele înotului este Complexul Sportiv 2000, situat în Bucureşti (strada Gabriela Szabo, nr. 3-11, Sector 6). Printre altele, complexul dispune de două piscine de agrement în aer liber şi de un bazin închis cu dimensiuni semiolimpice. Aici se pregătesc micuţii care visează ca într-o bună zi să-i calce pe urme multiplului campion mondial şi olimpic Michael Phelps. În acelaşi timp, copiii care doresc să deprindă tainele înotului o pot face tot în bazinul acoperit, pe tot parcursul anului.
„Avem 100 de copii care practică înotul de performanţă, dar, în acelaşi timp, oferim şi cursuri de iniţiere”, ne-a precizat Cezar Costeanu, unul dintre antrenorii de înot ai Complexului Sportiv 2000.
Cezar Costeanu a explicat motivele pentru care îi îndeamnă pe copii să vină la înot: „Un factor important al acestui sport îl constituie dezvoltarea caracterului. Ca să nu mai vorbesc de sănătate. Înotul e un sport aerob şi, dacă e practicat de la vârste fragede, ajută mult la dezvoltarea copilului. Nu în ultimul rând, e un sport în care nu poţi să te accidentezi. Practicat în cadru organizat, înotul nu prezintă niciun pericol”.
Casca şi ochelarii costă 120 de lei
Antrenorul Cezar Costeanu susţine că nu există o vârstă anume pentru ca micuţii să meargă la înot: „Depinde foarte mult de copil. Unii pot începe de la 4 ani, alţii de la 7 ani, în funcţie de maturitatea pe care o au la vârsta lor”.
Înotul este un sport care nu necesită cheltuieli