Specialişti în tatuaje şi amatori de "desene pe piele" se întâlnesc la Sibiu, unde cei din urmă au venit chiar cu programare pentru un nou tatuaj de la artistul preferat. Cu toţii mai vor ceva: să elimine prejudecăţile despre tatuaţi, care "chiar dacă arată ca din Mad Max, n-au spart niciun pahar".
Peste 55 de artişti specializaţi în tatuaje participă, în acest week-end, la Sibiu, la Transilvania Tatoo Expo, o combinaţie între studio de tatuaje, expoziţie, seminar, schimb de experienţă şi festival, unde cei interesaţi să îşi facă un tatuaj au de unde alege, atât dintre modele, cât şi dintre artişti.
Organizatorul Ovidiu Popârţan spune că această convenţie e importantă şi pentru breaslă, dar şi pentru amatorii de tatuaje, care trebuie să afle riscurile şi consecinţele unui astfel de "desen" pe viaţă.
Artiştii participanţi provin din 18 ţări, precum Statele Unite ale Americii, Noua Zeelandă şi state europene, dar numai şase din ei sunt români, veniţi din Braşov, Bucureşti, Iaşi şi Sibiu. Fiecare şi-a adus "portofoliul viu", oameni pe care i-a tatuat de-a lungul timpului şi care pot fi "studiaţi" timp de trei zile, la Sibiu, în total fiind trei sute de persoane.
În afară de faptul că sunt "exponate vii", unii au venit la Sibiu şi pentru că mai vor un tatuaj de la artistul preferat, pe care îl urmăresc prin lume, iar standul de lucru de aici este o bună ocazie, pentru care şi-au făcut chiar programare.
Chiar şi artiştii au făcut, la rândul lor, pasiuni pentru opera altor profesionişti şi-i urmăresc pretutindeni. Un astfel de exemplu este Fuiu din Braşov, un artist cu stand propriu la convenţia de la Sibiu, care îi admiră munca lui Don Fat.
"Îmi place foarte mult munca lui, modul în care lucrează. Şi, pentru că-mi place, am decis ca mâna stângă să fie în întregime tatuată de el. Am tatuaje pentru care am mers în diferite locuri din