Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea British Council în România, Prinţul Edward şi contesa de Wessex efectuează, luni şi marţi, 24 şi 25 iunie, prima vizită în România.
British Council a deschis centrul din România încă din anul 1938, ţara noastră fiind una dintre primele patru ţări din lume în care s-a deschis un birou British Council, alături de Egipt, Portugalia şi Polonia. Într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, remis de Agerpres se arată că această ocazie marchează prima vizită oficială a prinţului Edward şi contesei de Wessex, Sophie, în România. Înainte de 1989, British Council a funcţionat ca secţie culturală a Ambasadei Marii Britanii, având sediul într-o mică anexă din gradina ambasadei şi un personal format din doar patru angajaţi: doi englezi şi doi români. Datorită enormei cereri de expertiză britanică şi informaţii despre Marea Britanie apărute în urma căderii regimului comunist din România, în 1990 British Council a căpătat identitate proprie şi şi-a stabilit sediul într-o clădire din centrul Bucureştiului. Începând cu 1990 au fost stabilite relaţii de parteneriat cu instituţii locale şi s-a dezvoltat activitatea regională în Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.
Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea British Council în România, Prinţul Edward şi contesa de Wessex efectuează, luni şi marţi, 24 şi 25 iunie, prima vizită în România.
British Council a deschis centrul din România încă din anul 1938, ţara noastră fiind una dintre primele patru ţări din lume în care s-a deschis un birou British Council, alături de Egipt, Portugalia şi Polonia. Într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, remis de Agerpres se arată că această ocazie marchează prima vizită oficială a prinţului Edward şi contesei de Wessex, Sophie, în România. Înainte de 1989, Br