Apa a luat ieri viaţa a două persoane. În primul caz este vorbă de o femeie de 35 de ani din Chişinău. „Potrivit martorilor, tânăra, împreună cu o prietenă, se odihneau la Vadul lui Vodă. Cele două consumase băuturi alcoolice, iar apoi au ieşit să se plimbe cu barca pe râul Nistru“, ne-a comunicat Liliana Puşcaş, ofiţer de presă în cadrul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
„La un moment dat, tinerele au ajus cu barca într-o zonă mai periculoasă. Victima a căzut în apă şi nu a mai putut ieşi. Incidentul a avut loc la ora 8.00, iar scafandrii continuă căutările, pentru a recupera corpul neînsufleţit al tinerei“, ne-a comunicat Liliana Puşcaş, şefa Serviciului de a DSE.
Al doilea caz a avut loc în satul Stoianovca, raionul Cantemir. „Este o moarte starnie, pentru că femeia de 48 de ani s-a înecat într-un rezervor de apă, cu adâncimea de 2.5 metri. Ambele cazuri sunt investighate“, susţine Puşcaş.
Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează strict cetăţenii să fie prudenţi când merg la scăldat. Salvatorii continuă campania de prevenire a cazurilor de înec în bazinele acvatice. Angajaţii DSE au relansat atenţionările privind scăldatul în locuri neautorizate şi pericolul de a intra în apă, după consumul de băuturi alcoolice. Salvatorii au demarat razii la bazinele acvatice, care nu au staţii de salvare, pentru ai atenţiona pe oameni să fie vigilenţi şi a evita săldatul în locuri care nu sunt predestinate agrementului. O atenţie sporită este atrasă părinţilor cu micuţi în vederea de-ai supraveghea atunci când pleacă la scăldat.
Se recomandă alegerea bazinelor care au staţii de salvare, pentru a fi posibil acordarea ajutorului în caz de necesiate. În Republica Moldova sunt aproape 4.000 de bazine acvatice, iar majoritatea dintre ele nu sunt predestinate scăldatului.
De la începutul sezonului esti