Finalul de saptamana in lume este marcat de imensul scandal de spionaj al internetului si telecomunicatiilor declansat de dezvaluirile lui Edward Snowden, fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate din SUA, dar si de protestele de strada masive din 3 tari: Bulgaria, Turcia si Brazilia. Gigantul Starbucks isi va plati prima data impozitele datorate statului britanic dupa cativa ani de pauza, iar India se confrunta cu o catastrofa naturala de proportii: o mie de morti si 75 de mii de evacuati in inundatiile si alunecarile de teren provocate de un muson timpuriu.
Edward Snowden, fost consultant al Agentiei Nationale de Securitate din SUA, responsabil pentru izbucnirea recentului scandal privind programele americane de supraveghere a internetului si telecomunicatiilor si pentru dezvaluirea a ceea ce pare a fi cel mai amplu program de spionaj din istoria omenirii, derulat de informatii din Marea Britanie, este cel mai cautat om al planetei in acest moment. Presa din toata lumea urmareste duminica drumul lui Snowden din Hong Kong cu posibila destinatie Havana, via Moscova. Autoritatile americane au trimis Hong kong-ului o cerere de extradare pe numele lui Snowden, inculpat in SUA pentru spionaj. Un purtator de cuvant al Guvernului din Hong Kong a declarat insa, dupa ce Snowden a parasit tara, ca autoritatile nu au obtinut "informatii pertinente" care sa justifice arestarea tanarului american, asa cum solicitase Washingtonul. Snowden se afla acum la Moscova, potrivit TheGuardian.
Finalul de saptamana este marcat si de proteste de strada masive. In Bulgaria, manifestatiile anti-guvernamentale au intrat in cea de-a 10-a zi. Protestatarii se vor aduna din nou duminica seara in cele mai importante orase ale tari pentru a cere demisia Guvernului socialist condus de Plamen Oresharski, la o zi dupa ce conducerea Partidului Socialistilor Europeni s-a