Andrei Popa se luptă, în continuare, într-o clinică de lângă Stuttgart, Germania, cu tragicele consecinţe ale accidentului din toamna trecută, ce l-a lăsat paralizat de la gât în jos. Vestea bună e că a început să-şi simtă mâinile şi le poate mişca uşor. Vestea mai puţin bună este că va avea nevoie de un scaun electric Otto Bock, cu accesorii speciale pentru nevoile lui, ce costă aproximativ 18.000 de euro.
Viaţa lui Andrei, băiatul de 17 ani, din Iaşi, s-a schimbat dramatic de la accidentul nefericit petrecut în septembrie 2012, ce l-a lăsat paralizat de la gât în jos, asemănător situaţiei fostului fotbalist Mihăiţă Neşu. Din luna decembrie, el se află într-o clinică germană de lângă Stuttgart, unde, dincolo de intervenţiile chirurgicale menite să-i reconstruiască pielea şi muşchii, să-i reconsolideze coloana şi vertebra afectată, urmează un program special de recuperare.
De curând, a început să-şi simtă parţial mâinile şi să poată face unele mişcări uşoare cu ele. Într-o zi, poate că va reuşi să reînveţe a folosi telefonul sau laptopul, pentru a dialoga cu toţi prietenii şi oamenii care i-au fost aproape în această incredibilă şi nedreaptă întorsătură a destinului său.
Andrei va putea rămâne în clinica germană până spre sfârşitul lunii august. După aceea, va avea însă nevoie de câteva echipamente medicale indispensabile situaţiei fizice în care se află. Echipamentele costă 30.000 €
Iar cel mai important e un scaun electric Otto Bock, accesorizat cu toate elementele trebuincioase câştigării acelui dram de autonomie în deplasarea sau mişcările bolnavului, al cărui preţ se ridică la 18.600 de euro.
Lui i se adaugă un sistem special, “patient- lifting”, ce permite ridicarea lui Andrei din pat, printr-o modalitate asemănătoare hamacului. Dar şi acesta costă cam 2.000 de euro. Un alt scaun cu rotile, însă mecanic, deosebit de cele clasice, împreu